+ İslamiyet, islami bilgiler, dini günler, cuma günü duaları,sureler,ayetler » Peygamber Efendimiz (s.a.v) » Sünnet-i Seniyye
 KAİNATIN EFENDİSİ ÖYLE YAŞAMIŞTI

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
+ İslamiyet, islami bilgiler, dini günler, cuma günü duaları,sureler,ayetler » Peygamber Efendimiz (s.a.v) » Sünnet-i Seniyye
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: KAİNATIN EFENDİSİ ÖYLE YAŞAMIŞTI  (Okunma Sayısı 335 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ekim 19, 2007, 06:52:36 ÖS
Hadis Bahçesi
İsLaMiYYeT
Administrator
Hero Member

« : Ekim 19, 2007, 06:52:36 ÖS »

Hz. Ebu Bekir, bütün servetini Allah için harcamış ve bitirmişti. Zira sıddîkiyet bunu gerektiriyordu. Halifeliği döneminde kendisine bir bardak soğuk su verildi, içti ve ardından da hıçkıra hıçkıra ağladı. Hatta, etrafındakileri de ağlattı. O, ağlamayı kesti ama etrafındakiler hâlâ ağlıyorlardı.. ihtimal bir süre de onların ağlamalarına ağladı.. sonra yüzünü sildi ve kendine geldi. “Seni bu derece ağlatan neydi Ya Eba Bekr?” dediler. Cevap verdi: “Bir gün Allah Resûlü (sav) ile beraberken, eliyle bir şeyleri itiyor gibiydi. Ve sanki: ‘Benden uzak dur, benden uzak dur’ diyordu. Sordum Ya Resûlallah! Birşeyleri uzaklaştırıyorsun ama ben kimseyi göremiyorum. Buyurdular ki: ‘Dünya, içindeki bütün debdebesiyle karşımda temessül etti, bana kendini kabul ettirmek istedi; ben de ona (benden uzak dur) dedim. O da bir kıyıya çekilirken; ‘Vallahi sen benden kurtulsan da, senden sonrakiler benim elimden kurtulamayacaklar’ dedi. İşte bu bir bardak su ile dünya bana kendini kabul ettirdi endişesiyle ağladım.”

Evet, o ve onun gibiler, her türlü ferah-feza bir hayat sürebilme imkânlarına rağmen, hep muvazene içinde bir hayat yaşamışlardı.. zira, Mukteda-ı Küll, Rehber-i Ekmel de öyle yaşamıştı.

Temmuz 04, 2010, 05:28:05 ÖS
ondansonra19
Newbie
*

« Yanıtla #1 : Temmuz 04, 2010, 05:28:05 ÖS »

ALLAH RAZI OLSUN...
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2010, 09:22:27 ÖS Gönderen: islamiyyet » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
- sinema izle- film izle
RADYO YAYINI SADECE İNTERNET EXPLORER İLE DİNLENMEKTEDİR
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2007, Simple Machines LLC| Theme by Fırat KÖKEN | Sitemap XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.042 Saniyede 17 Sorgu ile Oluşturuldu